Koliko će zaista McGregor zaraditi od narednog meča?

Impresivna cifra

Koliko će zaista McGregor zaraditi od narednog meča?

M. Šljivak

Irska MMA zvijezda Conor McGregor u subotu će nakon godinu i po dana ponovo ući u oktagon.

Najveća UFC zvijezda se vraća u borbi protiv Donalda Cerronea, a kao i ranije mnogo se govori o cifri koju će Irac zaraditi u ovo meču.

Sam McGregor tvrdi da će zarada biti oko 80 miliona dolara. Tako će na kraju vjerovatno biti, ali većina novca će doći od sponzora.

UFC će za nastup McGregoru isplatiti 'svega' pet miliona dolara. Ostatak novca će 31-godišnjak zaraditi zahvaljujući velikim sponzorskim ugovorima i reklamama.

Conor je najavio kako će u narednom periodu razmatrati i nove bokserke mečeve. Najavio je kako bi se mogao ponovo boriti protiv Floyda Mayweathera, a u opciji je i borba protiv Mannyja Pacquiaa.

Ipak, ono što najviše želi je revanš protiv Khabiba Nurmagomedova, ali za sada to ne može dobiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi