Whyte tvrdi da zna slabu tačku Anthonyja Joshue
Foto - Screenshot

Želi novu borbu

Whyte tvrdi da zna slabu tačku Anthonyja Joshue

Midhat Šljivak

Britanski bokser Dillian Whyte često je u javnosti u proteklim sedmicama.

Whyte izaziva sve redom i silno želi borbu za naslov, a spreman je čak i da se bori u UFC-u protiv tamošnjih teškaša.

Ipak, prije svega želi da postane svjetski prvak u boksu. Tamo titule drže njegovi sunarodnjaci Tyson Fury i Anthony Joshua, a upravo je AJ jedini čovjek koji je pobijedio Whytea (27-1).

On ipak vjeruje da bi u revanšu pobijedio šampiona i tvrdi da mu je našao slabu tačku.

"Joshua je odličan borac, ali već godinama govorim da je ranjiv. Slaba tačka mu je kada se pogodi visoko u desnu stranu glave. To je udarac kjim ga je pogodio Ruiz. Ne znam ima li problem s ravnotežom ili je stvar u nečemu drugom", rekao je Whyte za YouTube kanal Matchroom Boxinga.

Podsjetimo, Joshua je u junu prošle godine šokantno poražen od Andyja Ruiza, ali je šest mjeseci kasnije u Saudijskoj Arabiji uspio da vrati titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti