Whyte želi postati prvak svijeta u boksu, a zatim pokoriti i UFC
Foto - EPA

Britanac ima velike planove

Whyte želi postati prvak svijeta u boksu, a zatim pokoriti i UFC

Midhat Šljivak

Britanski bokser Dillian Wyhte želi postati vlasnik pojaseva prvaka u boksu i MMA-ju.

Whyte se u prošlosti bavio kickboxingom, trenirao je i MMA određeni period i vjeruje kako bi mogao uskočiti u oktagon protiv elitnih UFC boraca.

"Nisam dugo trenirao kickbox ili MMA, ali za mene je to kao vožnja bicikla. Čim se riješim 'hrđe' i prorade mi instikti, spreman sam da dominiram", rekao je Whyte i nastavio je:

"Mogu nokautirati sve iz Top 10, čak i Stipu Miočića i Francisa Ngannoua. Imam bolje vještine od svih njih, a oni puno rupa. Spreman sam za UFC, ali želim prvo da postanem šampion u boksu. Zatim ciljam pojs UFC-a i to je neko što niko nikada nije uradio", dodao je on.

Whyte je u karijeri na omjeru 27-1, a jedini poraz u karijeri doživio je od Anthonyja Joshue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi