Krvnički u glavu udario protivnika dok je bio na koljenima, Khabib otkrio pozadinu svega

Yan ostao bez pojasa

Krvnički u glavu udario protivnika dok je bio na koljenima, Khabib otkrio pozadinu svega

Admin Čaušević

Khabib Nurmagomedov je otkrio kako su Petru Yanu iz gula reci da uputi nedozvoljeni udarac te dobije diskvalifikaciju u borbi protiv Aljamaina Sterlinga na UFC 259 događaju.

Yan je ostao bez pojasa nakon što je krvnički udario koljenom u glavu Sterlinga dok je on bio na podu i nije bio u mogoućnosti da nastavi meč.

Rus je bio u prednosti prije incidenta, imao je kontrolu nad borbom, a onda je uslijedio neshvatljiv potez.

Komentatori UFC događaja Joe Rogan i daniler Cormier citirali su riječi Khabib Nurmagomedov koji im je otkrio šta se dešavalo.

"Bio je to u uglu i Yan je pitao svoje hoće li sada udariti, oni su mu rekli da udari i onda te je udario u lice. To je bilo nedozvoljeno", kazali su novinari Sterlingu.

Sterling je s komentatorima razgovorao i plakao kazavši da nije htio na ovavak način doći do pojasa.

Mnogi fanovi koji su gledali borbu su počeli optuživati Sterlinga da je simulirao poslije udarca, dok je bilo i onih koji ysu Yanov tabor nazvali cirkusantima.

"Teško je i frustrirajuće. Ail mislim da je borac i da neće prihvatiti titulu na ovaj način. Ako je s njim sve uredu organizovat ćemo revanš", poručio je Yan.

Top Komentari

Babuka1
Frajer se 20 minuta valja, umire. I kad su mu na kraju dali pojas kao baca ga, ne zeli tako pojas. Nakon svega toga, fazon i dalje ne moze da hoda, nose mu stolicu da sjedne, vodaju ga. Goru ili bolju glumu nisam odavno vidio. Smijesno, frajer ga izdominirao, baco ga po oktagonu ko brasna.
1 1
87618
Ma i Rus glupan , pa zna pravila , a ovaj to iskoristio , uzeo pojas i babo ruco
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi