A bio je bijesan jer je borba prekinuta: Ovako izgleda oko boksera sedam dana nakon borbe

Ugas je imao sreće

A bio je bijesan jer je borba prekinuta: Ovako izgleda oko boksera sedam dana nakon borbe

Midhat Šljivak

Kubanski bokser Yordenis Ugas poražen je prošlog vikenda od Errola Spencea Juniora tehničkim nokautom u desetoj rundi, te je izgubio WBA pojas velter kategorije.

Meč je nakon 10. runde prekinuo ljekar. Oko kubanskog boksera bilo je ozbiljan problem, a nakon pregleda u ringu odlučeno je da se meč prekine te je Spence Junior upisao pobjedu tehničkim nokautom.

Ugas se nije mirio s odlukom o prekidu. Bio je bijesan i nije mogao da vjeruje da je borba prekinuta dvije runde prije kraja.

Ipak, ispostavilo se da je ljekar bio u pravu, a 35-godišnji bokser i sedam dana nakon borbe ima ogromnu oteklinu.

"Hvala svima koji su mi poslali riječi podrške. Oko mi je bilo zatvoreno i krvarilo je gotovo 40 sati nakon borbe. Suze iz očiju su bile krvave. Oko je sada bolje, a u narednim danima bi otok trebao potpuno spasti", poručio je Ugas.

Sjajni kubanski bokser izgubio je titulu, ali ne i volju za borbom. On najavljuje povratak i još jedan pokušaj osvajanja naslova prvaka.

Ugas je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 27-5. Najveću pobjedu karijere ostvario je protiv Mannyja Pacquiaa, ali treba istaći da je kao amater bio zaista čudesan i osvajao je medalje na velikim takmičenjima.

Top Komentari

Goran86
Sve za prokleti doll
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi