Za uspomenu čuva izbijeni zub čuvenog šampiona, ali ovaj tvrdi drugačije: Jak je dečko, ali...

Maidana čuva Mayweatherov zub

Za uspomenu čuva izbijeni zub čuvenog šampiona, ali ovaj tvrdi drugačije: Jak je dečko, ali...

Midhat Šljivak

Čuveni argentinski bokser Marcos Maidana ima zanimljivu uspomenu na meč protiv Floyda Mayweathera s kojim je imao obračune u maju i septembru 2014. godine.

Iako je Maidana oba meča izgubio bio je jedan od najbližih pobjedi protiv The Moneya, a meč u maju je izgubio većinskom odlukom sudija i izgubio je WBA pojas velter kategorije.

Četiri mjeseca kasnije Mayweather je slavio jednoglasnom odlukom sudija, ali je u trećoj rundi navodno izbio zub šampionu nakon jednog perfektnog krošeja.

Međutim, Mayweather negira da je ostao bez zuba, ali je istakao da mu je taj udarac privukao pažnju.

"Udario me je dobro nakon gonga i privukao mi je pažnju. Ništa što ranije nisam osjetio, ali kažem, privukao mi je pažnju. Nije mi izbio zub. Zaista nije. Jak je dečko, dobar udarač, ali nije mi izbio zub".

Ipak, Maidana tvrdi drugačije, te je nekako uspio da dođe do izbijenog zuba kojeg čuva kao uspomenu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B-yqVjPpU4o/[/instagram]

Interesantno je svakako da je Maidana nakon ovih mečeva odlučio da završi karijeru, iako je u tom trenutku imao svega 30 godina. Oprostio se s omjerom 35-5.

Top Komentari

Hix
Jasno se vidi kako je zub frkno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi