Zbog koronavirusa otkazan meč Poturak - Kemayo

Trebao biti održan u Sarajevu

Zbog koronavirusa otkazan meč Poturak - Kemayo

Borilački spektakl, koji je trebao biti održan u Sarajevu 22. augusta u organizaciji King of Kingsa, otkazan je zbog pandemije Covid19. 

Najbolji bosanskohercegovački K1 borac Dževad Poturak te noći trebao se boriti protiv Freddyja Kemayja za pojas prvaka KOK organizacije, ali od toga neće biti ništa i tražit će se novi datum.

To je preko Facebooka potvrdio i sam Poturak.

"Zbog situacije u kojoj se nalazi cijeli svijet pa tako i BiH, turnir KOK WGP Sarajevo moramo pomjeriti za drugi datum. Sačekat ćemo bolja vremena i odrediti novi datum do kraja godine. Hvala svima na podršci, zdravlje je bitnije od sportskog dešavanja", poručio je bh. borac.

Inače, KOK organizacija je još prošlog ljeta održala event u glavnom gradu BiH, a Poturak je tada u glavnoj borbi večeri pobijedio Albanca Dritana Bajramaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi