Badr Hari u Parizu protiv čovjeka koji je na nesportski način pobijedio Dževada Poturka

Marokanac želi obračun sa Francuzem

Badr Hari u Parizu protiv čovjeka koji je na nesportski način pobijedio Dževada Poturka

M. Šljivak

Badr Hari uspješno se oporavlja od povrede koju je zadobio u meču protiv Rica Verhoevena 21. decembra prošle godine.

Legendarni kickboxer dominirao je u borbi protiv Gloryjevog šampiona, dva puta ga je rušio, ali je došlo do povrede zgloba u trećoj rundi i Hari nije mogao nastaviti meč.

Ipak, očekuje se da će Hari veoma brzo biti spreman za nova uzbuđenja, a njegov trener Mike Passenier najavio je borbu koju planiraju.

Naredni protivnik bi trebao biti francuski teškaš Patrice Quarteron.

"Nadam se da ćemo dogovoriti borbu sa Patriceom Quarteronom u Parizu. Ova borba je bila dogovorena 2014. godine, ali je otkazana u posljednji trenutak zbog manjka profesionalizma francuskog šampiona. Organizacija je bila amaterska, a Badr ga je potom nazvao šampionom društvenih mreža", rekao je Passenier.

Patrice Quarteron nije veliki ljubitelj marokanskog borca. Javno ga je prozivao u nekoliko navrata i često ga je nazivao najvećim prevarantom u svijetu kickboxa.

Iskusni 40-godišnji borac iza sebe ima 48 borbi i čak 42 pobjede (34) nokautom, a 2015. godine je u Parizu pobijedio Dževada Poturka.

Bh. borac je tada dobio četiri nesportske udarca laktom u potiljak, sudije nisu reagovale, pa je meč prekinut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi