Zildžić: Hromek je željan dokazivanja

Press konferencija

Zildžić: Hromek je željan dokazivanja

Salko Zildžić, kick-boxer koji spada u red najpopularnijih bh. sportista, nakon kraće pauze 20. marta 2010. godine ponovo ulazi u ring i bori se za titulu prvaka svijeta u low kicku WAKO PRO asocijacije.

Prije meča večeri za prisutne će biti izvedene i tri predmeča koji su na rasporedu od 7 do 8 sati, dok bude ulazio u Arenu. U prvom predmeču se sastaju Azim Selimović (Tuzla) - Sadam Stupar (Zenica), Damir Arnaut (Tuzla) - Semir Musić (Sarajevo), Samir Delic protiv protivnika iz Turske čije ime još nije poznato. Nakon ove 3 borbe u 8 sati počinje glavna manifestacija sa pet uvodnih borbi: Junuz Altintas - Bahrudin Mahmić, drugi meč je sa Lukom Šimićem (Hrvatska) - Džemal Mahmić, Nikola Vozić - Mesud Selimović, Dario Gordić (Sarajevo) - Igor Emkić (Tuzla) i Igor Jurković - Adis Dadović. Uvodni mečevi će trajati tri runde po 3 minute, dok će meč večeri trajati pet rundi po tri minute.

"Što se tiče priprema, pri kraju smo. Ostalo je još dvadesetak dana i što se tiče mene mislim da smo završili. Radi se na taktičkoj strategiji, moramo se prilagoditi kontragardu Hromeka", kazao je trener Salke Džilića.

"Najteži dio je završen i mislim da sam spreman i zdraviji nego u prethodna dva meča kada sam imao zdravstvenih problema. Ovaj meč slobodno mogu nazvati povratak poslije izgubljenog meča u Podgorici, gdje sam vodio četiri runde i peta runda je bila presudna kada je jedan udarac okrenuo sve protiv moje četvrte runde. Obećavam publici da ću srce i sve ostaviti u ringu i nadam se da ću ih obradovati na neki način."

"Michal Hromek je drugi izazivač u ovoj kategoriji. Neugodan je borac, viskok je 190 cm, od 60 borbi izgubio je samo dvije od Rusa, naime jednu je izgubio, a na drugoj se nije pojavio zbog povreda koju je imao. Godišnje izgubi jednu do dvije borbe ali se nadamo da će Salko preuzeti mjesto od te jedne izgubljene borbe."

"Hromek je željan dokazivanja i mlađi je od mene. Nadam se da ću znati šta Hromek pripremi i da ću to znati analizirati i iskoristit u svoju korist. Obojica težimo ka tituli " rekao je Salko Zildžić za kraj press konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.