Sada i zvanično imamo najtežu borbu svih vremena: Vaga je 'pukla' kada su ovi momci stali na nju
Foto - Screenshot

Skupa imaju 351,6 kilograma

Sada i zvanično imamo najtežu borbu svih vremena: Vaga je 'pukla' kada su ovi momci stali na nju

M. Šljivak

Poljska borilačka promocija MMA Attack organizovala je vjerovatno najtežu borbu svih vremena.

Večerašnji event ove organizacije donosi nekoliko zanimljivih borbi. U glavnom duelu snage će odmjeriti Adam Wieczorek (10-2) i Oli Thompson (21-15), a u sunaslovnoj borbi u boksu bez rukavica nastupit će i popularni crnogorski borac Vaso Bakočević kojem je rival mnogo veći Poljak Mateusz Muranski.

Ipak, momci koji su privukli najviše pažnje svakako su Brazilac Zuluzinho i Senegalac Serigne Ousmane Dia. Oni će se obračunati u najtežoj MMA borbi svih vremena.

Kada je ovaj duo izašao na vaganje, vaga je doslovno eksplodirala. Zuluzinho i Dia skupa imaju nestvarnih 351,6 kilograma, što je zaista nevjerovatno.

Wagner da Conceicao Martins, poznatiji kao Zuluzinho 'nagurao' je rekordnih 199 kilograma. Nikada u karijeri nije bio toliko težak i ranije je uglavnom imao između 160 i 180 kilograma.

S druge strane njegov rival Serigne Ousmane Dia nešto je lakši. Njemu je vaga pokazala također ogromnih 152,6 kilograma, ali Zuluzinho je nadmašio sve rekorde i vidjet ćemo kako će se odvijati borba ovih titana.

Oglasi

Zuluzinho je mnogo poznatiji u svijetu borilačkog sporta. Pionir je i ikona MMA sporta i ovaj 44-godišnjak je u profesionalnoj karijeri 26 borbi i ima rekord od 14 pobjeda 11 poraza i jedan no contest meč.

Senegalac koji nosi nadimak 'Bombardier' je u MMA stigao prije četiri godine. Odradio je ukupno četiri borbe i na omjeru je od tri pobjede i jednog poraza.

Njemu je hrvanje glavna podloga. On je godinama dominirao u senegalskom hrvanju gdje je za rivale imao istinske ljudske snagatore, ali ih je veliku većinu pobijedio.

Prednost u visini u ovom nevjerovatnom obračunu ima Brazilac. On je visok 201 centimetar, dok je Dia 10 centimetara niži.

Večerašnji meč sigurno će privući ogromnu pažnju. Ništa slično ranije nismo gledali, no ne treba očekivati neki ogroman spektakl jer se radi o momcima koji skupa imaju nevjerovatnu kilažu.

Top Komentari

user1647539682
Ma ovo je korida
1 0
Klicko
Gleda vase,gdje je god neka bitka on onako usput nastrada,ono ko kolatelarna žrtva
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi