10 najbržih 'sprintera' proteklog vikenda u Premier ligi
Foto: EPA

Nekoliko iznenađujućih imena na listi

10 najbržih 'sprintera' proteklog vikenda u Premier ligi

Kada su najbrži igrači engleske Premier lige u pitanju, većini ljubitelja fudbala padaju na pamet slična imena. Mohemed Salah, Jamie Vardy, Hector Bellerin ili Kyle Walker, neka su od imena koja bi se našla u vrhu svačije liste.

Ipak, ovog vikenda na terenima u Engleskoj najbrži su bili neki sasvim drugi fudbaleri, a imena koja se nalaze u vrhu ove liste iznenadila bi mnoge.

Zahvaljujući Tracab-u, kompaniji koja se bavi praćanjem i prikupljanjem sportskih podataka, izmjereni su najbrži sprintevi u Premier ligi proteklog vikenda. A najbrži igrač u 5. kolu Preimer lige bio je, na iznenađenje mnogih, Kurt Zouma, defanzivac Chelseaja koji trenutno boravi na posudbi u Stoke Cityju.

Još jedna iznenađujuća činjenica jeste da jedini fudbaler Arsenala koji se našao na ovoj listi nije niti Bellerin, niti Walcott, već iskusni štoper Laurent Koscielny koji je zauzeo drugo mjesto na listi najbržih proteklog vikenda.

Najbrži igrači u petom kolu engleske Premier lige:

10. Solly March (Brighton) - 33.94 km/h

9. Demarai Gray (Leicester) - 33.98 km/h

8. Davinson Sanchez (Tottenham) - 34.02 km/h

7. Alvaro Morata (Chelsea) - 34.03 km/h

6. Moussa Sissoko (Tottenham) - 34.03 km/h

5. Grzegorz Kryschowiak (WBA) - 34.05 km/h

4. Shane Long (Southampton) - 34.31 km/h

3. Romelu Lukaku (Manchester United) - 34.32 km/h

2. Laurent Koscielny (Arsenal) - 34.64 km/h

1. Kurt Zouma (Stoke City) - 34.94 km/h.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi