18-godišnji Mihajlović u Parmi
Mihajlović će u Seriji A igrati protiv Milana, Intera, Juventusa, Rome...

Napadač sa bh. državljanstvom

18-godišnji Mihajlović u Parmi

Edmir Škorić

Nakon sedam sezona provedenih u švicarskoj Bellinzoni pridružio se italijanskoj Parmi, a ono što nas itekako može radovati je podatak da Dragan Mihajlović ima bosanskohercegovačko državljanstvo.

Iako je tek napunio 18 godina, Dragan Mihajlović postao je novi član Parme, pa će imati šansu igrati u jednoj od najjačih liga na svijetu. Mihajlović je u redovima AC Bellinzone (Švicarska) proveo punih sedam sezona.

Kvalitet ovog mladog napadača bosanskohercegovačkog državljanstva prvenstveno su primijetili čelnici Parme, pa su ga odmah doveli na Ennio Tardini.

Mihajlović je rođen 22. augusta 1991. godine, visok je 177 centimetara, ove sezone za Bellinzonu odigrao je ukupno 38 minuta, imao jednu asistenciju. Četiri puta ulazio je sa klupe za rezervne igrače, nakon osam odigranih kola švicarskog prvenstva. Upravo u Parmi svoju fudbalsku karijeru počeli su velikani poput Mutua, Gilardina, Buffona, Thurama, Cannavara, Adriana.

Nadamo se da će čelni ljudi naše reprezentacije poraditi na tome da što prije obuče dres BiH, ili ćemo, kao i Zlatana Ibrahimovića, "svog" napadača gledati u dresu Intera, Barcelone i neke druge reprezentacije.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije