Slalom kroz odbranu Compostele

20 godina od "vanzemaljskog" pogotka Ronalda

Endin Čaušević
Teme:

Brazilski napadač Ronaldo jedan je od najboljih fudbalera svih vremena, a u svojoj karijeri nosio je dresove mnogih evropskih velikana.

Ronaldo je 1996. godine stigao u Barcelonu iz PSV-a, ali se na Camp Nou nije dugo zadržao. Ipak, za svoje kratko vrijeme u dresu Barcelone Ronaldo je uspio da ostavi dubok trag. Posebno se pamti njegov nevjerovatan gol protiv Compostele koji se desio na današnji dan prije 20 godina.

Brazilac je u svojoj bogatoj karijeri postigao veliki broj golova, ali je ovaj gol jedan od najboljih. Tadašnji trener Barcelone bio je Bobby Robson koji nije mogao vjerovati šta je vidio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi