24 godine zatvora zbog napada
Izbezumljeni reprezentativci Togoa

Tragedija je napokon dobila epilog

24 godine zatvora zbog napada

M. Maksimović

Sud u glavnom gradu Angole, Luandi osudio je Joaoa Antonia Puatia na 24 godine zatvora zbog oružanog napada na autobus koji je vozio reprezentativce Togoa na ovogodišnjem afričkom Kupu nacija.

Autobus je napadnut u angolskoj pokrajini Cabinda i tom prilikom život je izgubilo dvoje ljudi, dok je osmero osoba ranjeno. Odgovornost za napad preuzela je Fronta za oslobođenje Cabinde (FLEC). Zbog terorističkog napada Togo je odustao od nastupa na prvenstvu zbog čega je kasnije suspendovan na četiri godine. Ipak u maju ove godine zabrana je ukinuta nakon pritiska predsjednika Fife Seppa Blattera.

Puati je na suđenju tvrdio kako je nedužan i odbacio je povezanost sa separatističkom grupom. Drugooptuženi za napada, Daniekl Simba oslobođen je svake sumnje za napad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.