25.000 policajaca čuva Francusku od Alžiraca

Francuzi u strahu

25.000 policajaca čuva Francusku od Alžiraca

Više od 25.000 policajaca raspoređeno je u većim francuskim gradovima, uoči utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva između Alžira i Njemačke.

"Pojačane mjere sigurnosti su uvedene. Policajcima će biti na raspolaganju vodeni topovi i helikopteri kako bi se izbjegli eventualni neredi", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske.

Nakon što je Alžir 26. juna izborio plasman u osminu finala Mundijala nekoliko hiljada Alžiraca je slavilo u Parizu, Lionu i Marseju, a slavlje je završilo incidentima u kojima je 75 osoba privedeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.