27 godina od pogibije Dževada Begića Đilde

Legendarni vođa Željinih Manijaka

27 godina od pogibije Dževada Begića Đilde

S. Mlaćo

Prošlo je tačno 27 godina od preranog i nepravednog odlaska legendarnog vođe Željinih Manijaka, Dževada Begića Đilde.

Tog nesretnog 11. jula 1992. godine u sarajevskom naselju Pofalići ubijen je Dževad Begić Đilda, legendarni vođa i zakletva svih navijača Želje.

Pokušavajući da pomogne ranjenoj ženi, Đilda je pogođen snajperskim hicem i tako je okončan život heroja grada Sarajeva i nosioca priznanja Zlatni ljiljan kojeg su poštovali i poštuju svi, bez obzira na klupsko opredjeljenje.

I danas će se, kao i svake godine na ovaj dan, navijači Željezničara okupiti na mjestu Đildine pogibje gdje će položiti cvijeće i odati počast nastradalom vođi minutom šutnje i učenjem fatihe.

Top Komentari

bistrik87
Legenda, kao covjek velik mangup, srcan i bez straha, al prije svega dobar covjek, kao navijac gdje su svi bjezali on je stajao na crtu, nije dao na svog Zelju pa i kad su ga samog ostavljali, zivio je kao heroj i umro je kao heroj, kao pitar smatram da covjeku treba spomenik velik dic, koga je poznavao zna o cemu pricam, legenda ovog grada
7 0
MirzaBarucic
Heroj Grbavice, heroj Šehera, a povrh svega dobar insan. Takav je živio, takav je otišao (pomagao ranjenoj ženi, rizikujući sopstveni život). To je naš heroj, naš Sarajlija, nas Bosanac. Slava mu.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi