Minimalac Zrinjskog u Posušju: Bilbija ostavio Mostarce u utrci za titulu
FOTO: K .Dedić

Odigran hercegovački duel na Mokrom Docu

Minimalac Zrinjskog u Posušju: Bilbija ostavio Mostarce u utrci za titulu

Haris Zilić

U 29. kolu WWin lige, Posušje je na Mokrom Docu dočekali ekipu Zrinjskog, a na kraju utakmice slavila je gostujuća ekipa iz Mostara minimalnim rezultatom 1:0.

Prva prava prilika viđena je u 11. minuti. Hanuljak je izgubio loptu na sredini terena, otvorila se kontra za goste, povukao je Malekinušić, uposlio Ćužea koji iz dobre situacije šutira visoko preko gola, propala je sjajna prilika za goste.

Velika prilika za Posušje u 19. minuti. Maglica je šutirao, Petrović je skrenuo loptu koja pogađa stativu gola Zrinjskog, najbolja šansa na utakmici za domaće.

U 32. minuti dosuđen je penal za goste iz Mostara. Golman Posušja je ispucao loptu, ona pogađa Vrgoća u ruku, a Peljto je pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo Bilbija i sigurno pogodio za 0:1.

U 45. minuti opravdano je poništen pogodak Brkovića, tako da nije bilo izjednačenja i na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

Nastavak duela donosi dobar fudbal. U 51. minuti dobra kontra Zrinjskog, Ćuže je pokušao uposliti Sabljića, ali dobro reaguje odbrana domaćeg tima.

Oglasi

Posušje u anstavku ozbiljnije prijeti u 63. minuti, Mandić je pokušao sa 25 metara, lopta je otišla daleko od gola. Pokušaj Magdića glavom u 70. minuti, bez opasnosti po gol Posušaka.

U finišu meča nije bilo previše uzbuđenja pred oba gola, kao ni nekih izrazitih prilika, tako da je ostalo do kraja 1:0 za Zrinjski koji tako matematički još ostaje u utrci za titulu prvaka Bosne i Hercegovine zajedno s ekipom Borca.

WWin liga, 29. kolo:

HŠK Posušje - HŠK Zrinjski 0:1 (/Bilbija 32')

HŠK POSUŠJE: Galić, Bekavac, Vrgoč, Petrović, Brković, Rozić, Kamenar, Mandić, Marić, Maglica, Hanuljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK ZRINJSKI: Karačić, Barišić, Mulahusejnović, Malekinušić, Ćuže, Bradarić, Ilinković, Šunjić, Memija, Tičinović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samac
Penala u p.m. zavali Peljto Posuşje
1 5
plemic
kakva borba za titulu? titula je izgubljena porazom od borca u mostaru.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi