A, ko će drugi? Juve ponizio Milan i osvojio Kup Italije

Meč obilježile nevjerovatne greške Donnarumme

A, ko će drugi? Juve ponizio Milan i osvojio Kup Italije

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su u finalu Kupa Italije deklasirali Milan sa 4:0 i tako došli do novog trofeja.

Milan je u prvom poluvremenu bio dosta bolji protivnik na terenu i činilo se da Gennaro Gattuso ima konačno recept kako da zaustavi Staru damu. Međutim, snovi navijača Milana o eventualnom osvajanju trofeja Kupa Italije srušeni su za svega osam minuta u nastavku meča.

Juventus je u vodstvo došao u 56. minuti golom Benatije koji je pogodio glavom nakon kornera Miralema Pjanića. Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0 kada je Douglas Costa šutirao sa dvadesetak metara, a nevjerovatnu grešku napravio je Donnarumma.

U 64. minuti golman Milana ponovo je bio u centru pažnje nakon što je napravio još jednu strašnu grešku koju je iskoristio Benatija i svojim drugim golom na meču povisio je na 3:0.

Juve je uspio do kraja utakmice postići još jedan gol, a da stvar bude gora za Milan autogol je postigao rezervista Nikola Kalinić. Na taj način Rossoneri su doživjeli totalni nokaut u večerašnjem finalu. Juve će gotovo sigurno s duplom krunom završiti i ovu sezonu.

Kup Italije, finale:

Juventus - Milan 4:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Jok eto kutrone ce osvojit. Treba da pohvalite miralema pjanica koji je svojim asistencijama prelomio susret. Zasto da mi savijamo leđa pred nekim ne znamo cijenit svoje. MIRE PRINC TORINA ljubimorne duše mogu da nam...
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi