Nije im uspjelo

A sve su pošteni: Englezi pokušali prevariti Hrvate i sudiju Čakira

Midhat Šljivak

Hrvatska je sinoć savladala Englesku sa 2:1 i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva.

Vatreni su golom Marija Mandžukića nakon produžetaka došli do velike pobjede, a dok su Hrvati proslavljali gol, Englezi su na prevaru pokušali da izjednače.

Krenuli su sa centra prema golu, ali ih je zaustavio sudija Čuneyt Čakir koji nije dozvolio da se meč nastavi.

Na ovom SP smo vidjeli dosta ovakvih pokušaja, no nijedan nije bio uspješan...

Top Komentari

Jaa
FIFA pravilo kaze kada svi fudbaleri napiste teren tokom slavljenja gola protivnicki tim ima pravo povesti loptu sa centra. To smo vidjeli npr. kako je Portugal buo pametniji i jedan fudbaler je ostao na terenu dok su ostali slavili. Hrvati trebaju biti zahvalni turcinu ne samo zbog ovoga vec kod prvog gola HR jer je start bio jako blizu glave i 9 od 10 onakvih slucajeva bi se dosudio faul.
10 12
Red Bull
Suba nije fudbaler? Ostao je u terenu. Ali uopce nema pravila da se moze krenuti ako su svi van terena; upravo suprotno - svi moraju biti na terenu i to svako na svojoj polovici.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi