Engleski selektor je rekao sve u nekoliko riječi
(Foto: EPA)

Southgate ponosan

Engleski selektor je rekao sve u nekoliko riječi

Midhat Šljivak

Engleska nije uspjela da ostvari plasman u finale Svjetskog prvenstva.

Gordi Albion nije uspio preko Hrvatske da se domogne borbe za titulu najbolje selekcije svijeta, te će igrati utješni meč protiv Belgije za treće mjesto.

Uplakane Engleze tješio je nakon meča selektor Gareth Southgate koji je u nekoliko riječi istakao da je neizmjerno ponosan.

"Neizmjerno sam ponosan zbog načina na koji su igrači odigrali meč i vidim da ista osjećanja imaju i navijači", rekao je Southgate, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Doveli smo najneiskusniji tim od svih i mogli smo samo napredovati igrajući ovakve mečeve. Teško je bilo šta reći što će utješiti igrače, ovakve poraze nisu ranije osjetili u reprezentaciji, ali ovo pokazuje da se u nacionalnom timu mogu iskusiti nezaboravna iskustva", istakao je engleski selektor.

Englezi će čekati novu šansu za titulu prvaka svijeta za četiri godine u Kataru, ali će imati priliku da osvoje treće mjesto u duelu sa Belgijancima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije