Aachenu drugi bod, Frankfurt ubjedljiv

2. Bundesliga, 6. kolo

Aachenu drugi bod, Frankfurt ubjedljiv

Edmir Škorić

Završena su oba za nedjelju planirana susreta šestog kola 2. njemačke Bundeslige. Aachen i Dusseldorf su podijelili bodove, dok je Frankfurt ubjedljivo slavio kod Karlsruhera.

Alemannia polako skuplja bodove. U šestom kolu je osvojila svoj drugi bod. U Aachenu na Neuer Tivoli stadionu nije bilo golova u duelu istoimenog domaćina i Fortunde iz Dusseldorfa, koja je bila aspolutni favorit uoči ove utakmice.

Drugi susret, odigran na Wildparkstadionu u Karlsruheu, u potpunosti je pripao gostima. Frankfurt je s visokih 4:0 stigao do prve ovosezonske pobjede. Dvostruki strijelac za FSV-ovce bio je Benyamina, dok su po jednom zabijali Yelen (iz penala) i Chrisantus.

2. Bundesliga, 6. kolo:

Aachen - Dusseldorf 0:0
Karlsruher - Frankfurt 0:4 (Benyamina 6, 32, Yelen 53 - penal, Chrisantus 77)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.