Napadača zaboravili na dalekom gostovanju, nesretnik se snalazio na ulici kako bi otišao kući
Nigerijac previše uživao pod tušem, pa tim otišao kući bez njega (Foto: Twitter)

Bizarna scena

Napadača zaboravili na dalekom gostovanju, nesretnik se snalazio na ulici kako bi otišao kući

Midhat Šljivak

Nevjerovatna situacija dogodila se nakon utakmice Prve lige Turske između Manise i Erzurumspora jer su gosti zaboravili nigerijskog fudbalera Aarona Samuela Olanarea koji se morao sam vratiti kući.

Meč Manise i Erzurumspora u 14. kolu turske Prve lige nije donio pogotke (0:0), ali najzanimljivija scena se dešavala nakon utakmice.

Gosti su kući otišli bez svog napadača Aarona Samuela Olanarea. Nesretni 28-godišnji Nigerijac morao je da se snalazi sam, ali u svemu ima i njegove krivice.

Olanare se predugo tuširao. Dok je uživao pod tušem ostatak ekipe je završio obaveze, spakovao je stvari i autobusom su otputovali na aerodrom te su otišli kući.

Nigerijac je ostao u nevjerici kada je vidio da nema nikoga od njegovog tima. Shvatio je da je ostao sam, ali srećom je ubrzo dobio pomoć.

Lokalni navijač pozvao mu je taxi. Nigerijski napadač se prebacio do Izmira i uspio je naći let kojim se vratio kući.

Oglasi

Nevjerovatno je zaista da niko od saigrača i članova stručnog štaba nije primijetio da Olanarea nema u autobusu i na aerodromu. Jednostavno su otišli bez njega.

Još veći problem je činjenica da je udaljenost između Manise i Erzuruma čak 1.500 kilometara. Put automobilom traje više od 16 sati dok za let avionom iz obližnjeg Izmira traje dva sata.

Lokalni stanovnik pomaže nigerijskom napadaču da pozove taxi kako bi otišao kući

Aaron Samuel Olanare je član Erzurumspora postao 2021. godine. Ove sezone je u 12 nastupa postigao tri pogotka i upisao je jednu asistenciju.

Ovaj 28-godišnjak iza sebe ima poprilično interesantnu karijeru i igrao je za nekoliko dobro poznatih timova.

Evropsku avanturu počeo je u Valerengi, igrao je za nekoliko kineskih ekipa, ali i za ruskog velikana CSKA iz Moskve.

Olanare je skupio i sedam nastupa za reprezentaciju Nigerije i postigao je dva pogotka, što je itekako dobar učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi