Abalo zbog povrede napustio kamp reprezentacije

Abalo neće trenirati do početka SP-a

Abalo zbog povrede napustio kamp reprezentacije

Iz tradicionalne baze rukometaša Francuske u Capbretonu stiže informacija kako je povrijeđen Luc Abalo. Fenomenalno desno krilo Francuske ima problema sa preponama i neće trenirati do početka SP-a.

U takvoj situaciju ostaje pitanje kako će reagovati Claude Onesta, da li će Abaloa voditi u Katar, eventualno da bude spreman za završnicu. Za sada mora naći alternativu, za sada se spominju valentin Porte igrač Toulousea koji je za reprezentaciju debitovao 2012. godine. Tada je priliku dobio kao zamjena za Guillaumea Jolija iz Wetzlara. Joli bi također mogao biti igrač koji bi se nakon povrede Abaloa mogao naći u Onestinim kombinacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.