Abbiati bi da brani još godinu dana

Još mu nije vrijeme za penziju

Abbiati bi da brani još godinu dana

D. Vejo

Mnogo puta u 18 godina koliko nastupa za Milan, spašavao je tim svojim maestralnim odbranama.

Riječ je o kome drugom nego o iskusnom golmanu Christianu Abbiatiju. Ovaj 38-godišnji golman na San Siru brani boje Milana već punih 18. godina. Iako mnogi misle da je svoje rukavice i kopačke trebao davno odložiti, on smatra suprotno. Želio bi da brani još malo.

"Mnogo godina stojim među stativama ovog kluba. Svaki put sam dao sve od sebe kako bi što bolje branio i sačuvao mrežu. Sve što imam dao sam Milanu. Želio bih još godinu dana da ostanem ovdje, kao i to da svoju karijeru završim upravo na San Siru", ističe za inostrane medije golman crveno-crnih, Christian Abbiati.

Trenutno, Abbiati je u drugom planu jer je mjesto prvog golmana zauzeo je Donnarumma.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi