ABC jesenji prvak USK-a

Utakmice 11. kola

ABC jesenji prvak USK-a

Teme:

Proteklog vikenda su odigrane utakmice posljednjeg 11. kola jesenjeg dijela nogometne lige USK-a.

Pobjedom od 5:0 u Kulen-Vakufu, protiv Une, nogometaši ABC-a su, sasvim zasluženo,osvojili titulu jesenjeg prvaka. Identičnim rezultatom, ali na domaćem terenu Omladinac je pobjedio Slogu. Domaću pobjedu su, nakon serije loših rezultata, ostvarili i nogometaši Ćoralića pobjedivši Ostrožac sa 3:0.

Pobjedu na svome terenu upisao je i Mangan pobjedom od 4:2 protiv Rudara, dok će utakmica između Gomile i Bajera najvjerovatnije biti registrovana sa 3:0 (p.f.) zbog nedolaska gostujuće ekipe.

Prvo mjesto, kao što smo rekli zauzimaju nogometaši ABC-a sa 25 bodova, dok dalje slijede Omladinac 22, Gomila 21, Borac 19, Sloga 17, Mangan 14, Ostrožac 11, Bajer 10, Ćoralići 8, Rudar 6 i Una sa 5 osvojenih bodova.

Rezultati 11. kola:
Omladinac 75 –  Sloga 1937 5:0
Gomila – Bajer 99 3:0 (p.f.)
Una – FC ABC 0:5
Ćoralići – Ostrožac 3:0
Mangan – Rudar 4:2
Slobodna ekipa: Borac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti