Xavi u prvom meču tinejdžera "bacio u vatru", a on svojom brzinom navijače ostavio bez teksta

Ezzalzoui odigrao sjajan meč

Xavi u prvom meču tinejdžera "bacio u vatru", a on svojom brzinom navijače ostavio bez teksta

E. Čaušević

Xavi Hernandez je u subotu debitovao na klupi Barcelone pobjedom protiv Espanyola.

Barcelona je na svom terenu pobijedila gradskog rivala sa 1:0, a Xavi je dobio velike ovacije kada se pojavio na stadionu jer su navijači oduševljeni što je upravo on izabran za novog trenera.

Legendarni Xavi poručio je da vjeruje da može Barcelonu vratiti na stare staze slave, ali je jasno da se to ne može desiti preko noći i da je pred njim dosta posla.

Xavijev cilj je da ponovo vrati La Masiju u centar pažnje i da okosnicu katalonskog kluba čine fudbaleri koji su ponikli u Barceloni.

Već u svom debiju je pokazao da zaista tako i misli jer je šansu dao 19-godišnjem Abdessamadu Ezzalzouiju koji ranije nije imao šansu da igra u prvoj ekipi, a protiv Espanyola je zaigrao od prve minute.

Ezzalzoui inače igra na poziciji krilnog napadača i ostavio je sjajan utisak u svom prvom nastupu za Barcelonu, te je pokazao da se radi o još jednom velikom potencijalu kojeg ima ovaj klub.

Oglasi

Xavi je ovog 17-godišnjaka gledao nekoliko dana prije na meču Barce B gdje je također briljirao, a onda je sve iznenadio odlukom da ga pozove u prvu ekipu o pruži mu šansu od početka utakmice.

Navijači Barcelone bili su oduševljeni igrom ovog mladog fudbalera na meču protiv Espanyola, te je imao nekoliko sjajnih poteza koji su pokazali da se radi o još jednom velikom potencijalu.

No, jedan detalj s meča je posebno mnoge ostavio bez teksta jer je pokazao da Ezzalzoui ima nevjerovatnu brzinu.

U jednoj situaciji kada je Espanyol krenuo u napad Ezzalzoui je bio u šesnaestercu protivnika, a onda se sjajnim sprintom vratio na 20-tak metara od svog gola i pokazao zaista ogromnu brzinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo je da Barcelona večeras igra na svom terenu protiv Benfice, ali Ezzalzoui nema pravo nastupa jer nije rezistrovan za takmičenje u Ligi prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kovacic
Da je ponikao u La Masiji imao bi pravo nastupa, ovako je ponikao u Herculesu pa ne ispunjava uslov 2 godine u klubu.
6 1
Radnicki
Ovaj nije vidio La Masije...a i u samoj Barci nije ni puna 3 mjeseca, al ajde nema veze, bitno je nešto piskarati i da je plata redovna...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi