Abdulah Ibraković traži izvinjenje od Aydina Olguna

Oglasio se preko advokatice

Abdulah Ibraković traži izvinjenje od Aydina Olguna

E. Škorić

Advokatica bh. stručnjaka Abdulaha Ibrakovića Sanela Gorčić uputila je demanti nakon što je Olgun nedavno prozvao i nekadašnjeg tenera NK Čelik.

U svom obraćanju je Olgun rekao kako se "Ibraković tek nakon 10 godina sjetio da potražuje novčani iznos" i da NSBiH tek sad nalaže Čeliku da isplati novac bivšem treneru.

"Abdulah Ibraković je još prije devet godina, tačnije 27. 10. 2011. godine podnio tužbu protiv NK Čelik, Općinskom sudu u Zenici, zbog nepoštivanja ugovora o angažmanu s NK Čelik. U ponovnom postpuku 18. 5. 2016. godine donesena je prvostepena, a 20. 12. 2016. godine drugostepena presuda. Vrhovni sud je 22. 2. 2019. godine vratio predmet na ponovni postupak. U trećem postupku Općinski sud Zenica je 1. 7. 2019. godine potvrdio presudu Kantonalnog suda u Zenici. Dakle nakon više od devet godina vođenog sudskog postupka postignuta je pravomoćna sudska odluka", navodi se u saopćenju advokatice Gorčić.

"Kakvim je saradnicima bio okružen u svom radu gospodin Olgun to je stvar njegovog izbora nakon preuzimanja kluba, ali svakako da rezultat vođenja kluba i situacije u kojoj se danas Klub nalazi gospodin Olgun ne smije i ne može pripisivati i dovoditi u vezu s potraživanjem Abdulaha Ibrakovića koje traje već devet godina", navedeno je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Posebno su neistine navedene o nekoj osobi Zaim, s kojom je navodno Abdulah Ibraković sada retroaktivno zaključio ugovor da bi zasnovao potraživanje unazad deset godina. Radi se o prostoj izmišljotini, jer ne samo da osoba Zaim nije ni poznata ovoj strani, kao i nepobitnoj činjenici da se sudski postupak vodi od 2011. godine, ukazujemo da je ugovor s Abdulahom Ibrakovićem potpisao tadašnji direktor NK Čelik - gospodin Nermin Šabić", navodi se.

Od Olguna Ibraković preko svoje advokatice traži javno izvinjenje.

Top Komentari

Zulfikar
Kako sam razumio misteriozni “Zaim” je navodno isplatio Ibrakovica? Haha e moj Olgune u sta si se ti upetljao, bolje da si uzgajao maline u Anadoliji I sa strane uvozio raspiratore...
6 0
EdwinPol
Ovaj Olgun veze nema sta prica... toliko je ubleha i lazi, te polusitina iznio - da ga vrlo lako obori prevara od covjeka Abdulah Ibrakovic i polupismeni Fenan Salcinovic
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi