Olgun odgovorio Salčinoviću objavom ugovora i poručio: "Kozja brada vrijedi više od tvoje brade"

Za tri godine 534. 000 KM

Olgun odgovorio Salčinoviću objavom ugovora i poručio: "Kozja brada vrijedi više od tvoje brade"

E. Škorić

Aydin Olgun, turski biznismen koji je najavio odlazak iz NK Čelik, odgovorio je nogometašu tog kluba Fenanu Salčinoviću, objavivši i njegov ugovor koji je potpisao prije tri godine.

Nastavljeno je prepucavanje na relaciji sada već bivšeg predsjednika kluba i pojedinih članova koje je optužio da su nanijeli štetu Čeliku svojim ugovorima. Među njima je i jedan od najstandardnijih igrača, Salčinović, koji je jučer odgovorio Olgunu.

"Izreći ovakve optužbe i laži u ovom velikom mjesecu govori o samom čovjeku i to sve reče čovjek koji ima oko 10 godina zatvora, koji ne može obavljati ni jednu funkciju u sportkom kolektivu u svojoj zemlji doživotno, koji je ostao dužan polovini države... Tek će se vidjeti u kakvoj je stanju ostavio klub. Čovjek koji je sa svojim svijetom potpisao za mene licencu, tada sam ih mogao sve oboriti i u zatvor poslati, ali sam halalio radi kluba. Tada su oni meni plakali a ne ja njima, pa ovakav čovjek ne bi trebao da priča do kraja života, a kamo li drži predavanja o moralu", izjavio je Fenan za SportSport.ba.

No, ubrzo je Olgun putem zvanične Čelikove stranice na Instagramu objavio rezime ugovora Salčinovića i Čelika. Ugovor na tri godine donio je Fenanu zaradu od 534 hiljade i 552 KM.

Prema istom, 10.000 KM premija za ostanak u ligi (ukupno 30.000 KM), 40.000 ukupno isplata na godišnjem nivou i mjesečna plata 10.681 KM.

"Ne smatram da je dobro spuštati se na nivo ovih ljudi i odgovarati na ovakve stvari, ali, kako bih približio istinu javnosti, posljednji put odgovaram na izjave koje je Salčanović da i prilažem ugovor koji je potpisao u 2016. godini na mjesečni iznos primanja od 610 KM i ugovore koje su napravili na ukupni iznos u roku od 3 godine od 534.000 KM. Izjave koje je dao, pristaju njegovim kvalitetama i ličnosti. Izjavio je kako mi je u rodnoj zemlji zabranjeno bavljenje fudbalom na 10 godina, te na njegove izjave da sam osuđen na ovaj način poručujem Salčanoviću: da, bilo mi je suđeno u jednom takvom procesu, zbog lažnih muslimana i izdajnika domovine. Na kraju procesa sam oslobođen svih optužbi, i oni koji su me tužili su osuđeni zbog zavjere, i trenutno su u zatvoru na izdržavanju kazne. Cijeli svoj život sam se borio protiv prevaranata poput tebe, a boriti ću se i protiv tebe. Činjenica da i dalje besramno izjavljuješ neistine i nastavljaš obmanjivati javnost, dokaz je onoga što si i do sada radio. Kako sam objelodanio tvoje prevare, dijelim i sudsku odluku o mojoj nevinosti, i uvjerenje o nekažnjavanju. Objavio si prepisku sa Haldunom na internetu, ali nisi napisao da si ga poslije zvao i tražio od njega da ti isplati sav novac, i da ćete se vidjeti na sudu. Kozja brada je vrednija od tvoje brade. Govoriš da si dijete grada, da si kapiten kluba, ali doprinosiš uništenju ovog kluba. Ovo je samo dokaz koliko je ovaj klub nebitan za tebe. Jučer i danas nakon što sam dao izjave, Zaim Mujezinović mi je poslao poruku po posredniku poručivši: 'Ovo je moja zemlja, i policija je moja i tužilaštvo je moje', a moj odgovor njemu je: 'pravni sistem i policija Bosne i Hercegovine ne radi za takve poput tebe. U ovom slučaj odluku prepuštam javnosti. Ovo je posljednji odgovor koji dajem tim beskarakternim ljudima. Više se neću spuštati na njihov nivo i odgovarati im. Odluka je na javnosti", objavio je Olgun.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B_a_Ff_lnzs/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/B_bAC8planS/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[instagram]https://www.instagram.com/p/B_bAC8planS/[/instagram]

[instagram]instagram.com/p/B_bAC8planS/[/instagram]

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miky007
Sta li ce sada bradica da izvuce iz rukava..
18 0
E.Car
Ništa ovaj turčin nije dokazao ovdje. Ne gotivim Salcinovica ali momak mu ništa nije oteo ovdje.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi