Hodžiću nije bilo lako napustiti Željezničar, objava na Instagramu to najbolje pokazuje

Za kratak period ostavio dubok trag na Grbavici

Hodžiću nije bilo lako napustiti Željezničar, objava na Instagramu to najbolje pokazuje

E. Čaušević

Željezničar je ostao bez svog ponajboljeg igrača s obzirom da je Armin Hodžić odlučio karijeru nastaviti u Turskoj gdje je potpisao za Hatayspor. No, da mu nije bilo lako donijeti takvu odluku najbolje je pokazao sinoćnjom objavom na Instagramu.

Hodžić je u Željezničar stigao početkom 2022. godine kao slobodan igrač iz španskog Alcorona, a dolazak na Grbavicu bio je pun pogodak.

Ovaj 23-godišnji veznjak ubrzo je izrastao u jednog od najvažnijih igrača u ekipi sarajevskog kluba, te je njegov odlazak sigurno veliki udarac za Plave.

Hodžić je na kraju sezone imao na stolu nekoliko ponuda, a Željezničar jednostavno nije mogao da se s takvim ponudama nosi, te je bilo jasno da će ovaj veznjak karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Na kraju Hodžić je otišao put Turske gdje je uspješno prošao ljekarske preglede, a zatim je potpisao za Hatayspor.

Oglasi

Iako je na Grbavici igrao tek nešto više od godinu dana jasno je koliko se povezao s klubom i navijačima, a to je najbolje pokazala njegova sinoćnja objava na Instagramu.

Naime, Hodžić se odlučio oglasiti nakon što je potvrđeno da je prešao u Hatayspor, te se oprostio od Željezničara porukom koja je oduševila navijače Plavih.

"Hvala za sve. Jednom Željezničar, uvijek Željezničar", poručio je Hodžić, a mnogi navijači sarajevskog kluba su mu u komentarima poželjeli sreću u novom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hodžić je ponikao u tuzlanskoj Slobodi iz koje je prešao prije tri godine u španski Alcoron. Još je igrao u portugalskom Estorilu na posudbi prije nego što se vratio u BiH i potpisao za Željezničar.

U dresu sarajevskog kluba odigrao je ukupno 46 utakmica, zabio je osam golova i upisao jednu asistenciju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Toliko je bilo tesko, da je pobjegao u maltene sravnjen za zemljom grad, sigurno tesko
4 4
komentator1
Skretnicar dobio tepsiju baklave
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi