Haos u Hrvatskoj: Fudbaler Gorice je otet od strane vlasnika kluba u koji je odbio preći?!

Jako loše vijesti

Haos u Hrvatskoj: Fudbaler Gorice je otet od strane vlasnika kluba u koji je odbio preći?!

Esmer Oštraković

Nove užasne vijesti stižu o Abdullah Talal Hameedu koji je bio izložen prijetnjama i ucjenama prije nego što je nestao u Budimpešti.

Naime, švedski mediji prenose kako je Hameed imao velike probleme i da je to jedan od razloga zbog kojih je otišao u Hrvatsku.

Iz mađarske ekipe ZTE prešao je u Goricu, ali u ponedeljak mu se izgubio svaki trag.

Hameed je u Budimpeštu stigao u subotu kako bi pokupio lične stvari, te dokumente koji su potrebni za registraciju u Gorici.

U ponedeljak ujutro je svom menadžeru javio da je sve pokupio da kreće za Hrvatsku kako bi stigao na trening.

Oglasi

Ipak, tamo nije stigao i njegov nestanak prijavljen je mađarskoj policiji.

Automobil koji je vozio Abdullah Talal Hameed, Porsche Taycan bio je parkiran u garaži u sklopu zgrade gdje je živio u Mađarskoj.

Njegov otac je pozvao policiju koja je provalila u stan i tamo pronašla pasoš fudbalera, ali ne i ključeve od stana i novčanik.

"Prošle sedmice bio je jako zabrinut. Bio je baš potišten i nekako nestabila. Prvi put mi nije htio reći o čemu se radi. Reako je samo da bi se nešto moglo dogiditi", rekao je Tali, otac Abdullah Talal Hameed.

Njegov otac smatra da su ga oteli čelnici drugog kluba čije ime nije htio spominjati. Razlog je taj što je Abdullah Talal Hameed imao sve dogovoreno sa jednim klubom, ali se nakon ponude Gorice odlučio za prelazak u ovu ekipu.

"Tada je boravio u hotelu i tamo su došla dva čovjeka. Jedan je prijetio da će ga ubosti nožem. Pozvana je policija koja je došla i odvela muškarce", reako je Tali.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nedugo nakon toga zvala ga je osoba koja je tvrdila da predstavlja njegov nesuđeni klub i tražila 50.000 eura odštete za odustajanje od transfera. On je to odbio isplatiti i počele su prijetnje.

Otac od nestalog fudbalera smatra da su za otmicu krivi vlasnici kluba u koji je njegov sin trebao preći, ali ostaje da vidimo da li je to zapravo istina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi