Aberdeen dovodi veliko pojačanje iz Premier lige

Potencijalni rival Širokog Brijega

Aberdeen dovodi veliko pojačanje iz Premier lige

Škotski Aberdeen, koji je potencijalni rival Širokog Brijega u 2. pretkolu Evropske lige, bi veoma brzo trebao predstaviti veliko pojačanje za novu sezonu.

Prema pisanju medija sa Otoka, Aberdeen je blizu dovođenja Shauna Maloneyja iz Hull Cityja, koji bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor.

Iskusni 34-godišnji ofanzivni vezni nema ništa protiv povratka u domovinu, gdje je u prošlosti sa mnogo uspjeha nastupao za Celtic, a očekuje se da transfer vrlo brzo bude ozvaničen i da Maloney bude prijavljen za mečeve 2. pretkola Evropske lige.

Shaun Maloney je u prošloj sezoni odigrao samo devet utakmica za Hull u Premier ligi i postigao je jedangol, a u prošlosti je nastupao i za Aston Villu, Wigan i Chicago Fire.

Za reprezentaciju Škotske je Maloney debitovao još 2005. godine i do sada je odigrao 47 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi