Abidal dio Barcine ponude za Benzemu
Eric Abidal

Abidal dio Barcine ponude za Benzemu

Edmir Škorić

Barcelona nastoji u svoje redove dovesti Karema Benzemu, a da bi nagovorili čelnike Lyona da pristanu na ponudu, spremni su uz finansijski dio kolaša u Francusku poslati i Erica Abidala.

Katalonski klub bi ove sezone mogao biti jači za još jednu zvijezdu i još jednog napadača. Naime, u Barceloni žele dovesti Karema Benzemu, koji je glavna karika Lyona koji ove sezone igra odlično u domaćem prvenstvu.

Maxifoot.fr navodi kako će čelnici Barcelone uraditi sve u pokušaju da primame Lyonove čelnike, pa bi tako dali i svoje vlastite igrače kao mamac.
Kao prva opcija spominje se Eric Abidal, Francuz koji je u Barcelonu stigao upravo iz Lyona, a "lavovi" žele natrag Abidala kako bi popunili prazninu na poziciji koja upravo njemu odgovara.

Trenutno na toj pozciji u Lyonu igra Fabio Grosso, budući da je izvjesno kako se on ovo ljeto vraća u Italiju, Abidal bi bio idealno rješenje.

Benzema odavno želi pronaći veći klub, a mediji ga odavno svrstavaju kao pojačanje Real Madrida, no još ništa nije sigurno. Francuzu je najbitnije da sa tim klubom nastupa u Ligi prvaka, a upravo njegov Lyon i Barcelona sastaju se u osmini finala elitnog fudbalskog takmičenja Evrope. Tako će imati još više priliku pokazati svoje kvalitete.

Lyon bi Benzemu ipak najradije prodao uz mogućnost dolaska nekog igrača, Barcelona rado daje Abidala uz svotu, pa je sve više izvjesno da će ovaj transfer ugledati svjetlo dana.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije