Abidal: Rođak mi je donirao jetru i to je jedina istina

Demantovao medije

Abidal: Rođak mi je donirao jetru i to je jedina istina

Endin Čaušević

U španskim medijima danas se pojavila šokantna vijest o tome da je bivši predsjednik Barcelone, Sandro Rosello, na crnom tržištu kupio jetru za tadašnjeg igrača ovog kluba Erica Abidala.

Rosell je poznat po svojim skandalima koje je imao dok je bio predsjednik katalonskog kluba, ali današnja vijest sve je ostavila bez teksta. On je optužen da je prije nekoliko godina odlučio pomoći Ericu Abidalu koji je morao na transplataciju jetre, ali da je novu jetru kupio na crnom tržištu.

Iz Barcelone su se odmah oglasili nakon ovih natpisa i demantovali da je Sandro Rosell napravio nešto tako. Nakon svega odlučio je da se oglasi i Eric Abidal koji je također demantovao ove navode, te poručio da mu je jetru donirao njegov rođak.

"Želim da se izvinim svima na ovom haosu koji je nastao oko neistinih navoda španskih medija. Moj rođak Gerard je donirao jetru i spasio mi život. Nema nikakve istine u tome da je Rosell to uradio ilegalno. Postoji i dokumentacija koja sve to može dokazati", rekao je Abidal.

Top Komentari

luks-02
Ako mu je rođak donirao čitavu jetru znači ,da je zbog donacije jetre rođak umro.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi