Barca je to čekala: Stigla primamljiva ponuda za Yerryja Minu

Kolumbijac ide u Englesku?

Barca je to čekala: Stigla primamljiva ponuda za Yerryja Minu

E. Čaušević

Yerry Mina je neplanski postao jedan od najvažnijih igrača Kolumbije na Svjetskom prvenstvu nakon što je dobio šansu u prvoj utakmici poslije povrede Murilla.

Mina je u grupnoj fazi postigao dva gola, a sinoć je u trans bacio Kolumbijce nakon što je izjednačio protiv Engleske u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. Ovaj defanzivac je početkom godine stigao u Barcelonu, ali se već odavno priča o tome da će napustiti ovaj klub.

Potpuno neočekivano Mina je došao u prvi plan na Svjetskom prvenstvu, ali se njegova ekipa nažalost sinoć oprostila od ovog takmičenja. Mina je postigao tri gola i sigurno da je privukao interes mnogih klubova.

Engleski mediji prenijeli su da je Everton već krenuo u akciju, te da je kontaktirao čelnike Barcelone. Klub s Goodisona želi dovesti u svoje redove Minu na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To bi bilo idealno rješenje za Barcelonu koja se želi riješiti Mine uprkos njegovim dobrim igrama u Rusiji. Barca odlaskom Kolumbijca želi osloboditi mjesto u ekipi za još jednog stranca, a prema svemu sudeći to će biti Arthur iz Gremija.

Top Komentari

gladijajator
trt
3 0
gladijajator
proba
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi