Za mnoge je to pravi šok: Postignut načelni dogovor, Conte od ljeta na klupi velikana!
Bio je prvak s Interom i Juventusom, da li je došlo vrijeme da to učini i sa trećim velikanom iz Italije? (Foto: EPA)

Već odredio pojačanje

Za mnoge je to pravi šok: Postignut načelni dogovor, Conte od ljeta na klupi velikana!

E. Škorić

Jedan od glavnih tema na Apeninima već neko vrijeme je Antonio Conte, koji je i dalje slobodan, ali bilo je samo pitanje kada će i koga preuzeti.

Trofejni stručnjak je slobodan, ali je imao veliki broj ponuda. Iako se u posljednje vrijeme uveliko špekulisalo o njegovom dolasku u Napoli, navodno je postignut načelni dogovor s Milanom.

Rossoneri nisu zadovoljni radom Stefana Piolija ove sezone, iako je prije dvije sezone ekipi donio Scudetto. Conte je bio velika želja uprave Milana, koja je sada odlučila da reaguje i da ga osigura za ljeto.

Italijanski mediji navode da je Conte već počeo da planira i pojačanja. Kao jedno od njih navodi se Joshua Zirkzee, mladi napadač iz Bologne, te jedan vrhunski defanzivac.

S obzirom na sve prethodno ostvareno sa nekoliko ekipa, navijači Milana sigurno će biti presretni ako se sve ovo i ostvari na kraju, pa čak im neće smetati ni činjenica da je Conte vodio ljute rivale Inter i Juventus.

Oglasi

Conte je posljednji angažman imao u Tottenhamu, prije toga vodio je Inter, Chelsea, reprezentaciju Intera, u više navrata Juventus, Sienu, Atalantu, Bari, Arezzo.

Bio je prvak Engleske s Plavcima, tri puta prvak Italije s Juventusom i jednom s Interom, osvajao je i FA kup sa Chelseajem, te dva puta Superkup Italije sa Juventusom.

S Tottenhamom kao i svi ostali treneri nije imao značajnog uspjeha, nije uspio da donese klubu toliko željeni trofej, a već izvjesno vrijeme živi porodično, bez radnih obaveza, mada je sve izvjesniji njegov povratak trenerskom poslu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je priznao da želi neki ambiciozan tim koji želi osvajati trofeje, pa bi poziv Milana mogao biti idealan. Svakako se radi o timu koji može puno i koji bi svakako bio pravi izazov za Contea.

Uostalom, malo koji trener može da se pohvali da je osvajao naslove sa tri najveća kluba u jednoj zemlji, a Conte bi to mogao učiniti ukoliko na ljeto zasjedne na klupu Rossonera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije