PSG je igrao u Izraelu i izgubio, Hakimi je u Tel-Avivu prošao pravu "golgotu"

Zbog stavova iz prošlosti

PSG je igrao u Izraelu i izgubio, Hakimi je u Tel-Avivu prošao pravu "golgotu"

A. Čaušević

Utakmica francuskog Superkupa između Lillea i PSG-a igran je u Izraelu.

Najbolje dvije francuske ekipe su snage odmjerile na Bloomfield stadionu u Tel Avivu, a pobjedu je odnio Lille.

Novi trofej akutelni prvak Francuske osvojio je zahvaljujući golu Xeke koji je pogodio u posljednjim minutama prvog dijela.

Ovaj susret obilježio je i katastrofalan odnos izraelaske publike prema Achrafu Hakimiju koji je inače islamske vjeroispovijesti.

Naime, tokom agresije Izraelaca na Palestinu u maju Hakimi je putem društvenih mreža izrazio pomoć palestinskom narodu.

Oglasi

Odličnom desnom beku Izraelci to nisu zaboravili te su mu večeras pripremili paklen doček. Svaki put kad bi dodirnuo loptu trpio bi uvrede i zvižduke s tribina.

Inače, za PSG u ovom meču nisu nastupile najveće zvijezde kao što su Neymar, Di Maria, Sergio Ramos i Mbappe pa poraz na neki način i nije preveliko iznenađenje.

Tokom maja mnoge fudbalske zvijezde koji se izjašnjavaju kao muslimani su dali podršku Palestini. Prednjačio je Paul Pogba, a veliku pažnju su tada privukla i dvojica fudbalera Leicester Cityja nakon osvajanja FA Cupa. 

Naime, dok prilikom proslave svi igrači ističu zastavu svoje zemlje Hamza Choudhury i Wesley Fofana su se odlučile za prvoklasni presedan.

I dok njihove zemlje rođena Engleska i Francuska prešutno šute na izraelsku agresiju, Choudhury i Fofana su poslali poruku podrške Palestini.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

[twitter]https://twitter.com/bensymes01/status/1393632336269414401[/twitter]

Dok su se njihovi saigrači nastojali da fotografišu sa zastavama svojih zemalja ili trofejem u rukama, oni su tada nosili zastavu Palestine u rukama.

Top Komentari

19211921
Koji klinac se uopste francuski superkup igra u izraelu?
26 0
Szentharomsvag
Podrška Izraelu u borbi protiv arapsko-iranske agresije!
0 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi