Interu je novac potreban, a PSG je poslao primamljivu ponudu za Hakimija
Foto - EPA

Parižani se pojačavaju

Interu je novac potreban, a PSG je poslao primamljivu ponudu za Hakimija

M. Šljivak

Achraf Hakimi velika je želja ekipe PSG-a.

Rukovodstvo tima iz Pariza svim silama pokušava dovesti 22-godišnjeg marokanskog fudbalera, ali za sada su njihovi napori uzaludni.

Inter za usluge svog fudbalera traži najmanje 80 miliona eura. PSG nije spreman platiti toliko, ali su spremili nešto drugačiji dogovor za italijanskog prvaka.

Čelnici PSG-a spremni su platiti 60 miliona eura za Hakimija, te ponuditi jednog ili više fudbalera Interu u ovom dogovoru.

Interu je novac prijeko potreban zbog finansijskih poteškoća koje imaju. Ponuda PSG-a je itekako dobra i neće biti nikakvo čudo ako Marokanac završi u Parizu

Pojedini francuski mediji tvrde da je Hakimi već dogovorio uslove sa PSG-om i da je spreman odbiti sve ostale ponude koje dolaze.

Oglasi

Ipak, njegov agent je odbio ove navode i tvrdi da nikakav dogovor nije postignut.

Hakimi je član Nerazzurra postao u septembru prošle godine. Plaćen je 45 miliona eura Realu iz Madrida, a došao je iz redova Borussije Dortmund, gdje je igrao na posudbi.

Achraf Hakimi je rođen u Madridu. Prošao je omladinske selekcije Reala, ali u prvom timu nikada nije dobio pravu šansu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pravi potez napravio je odlaskom na posudbu u Borussiju iz Dortmunda, gdje je potpuno eksplodirao, a u septembru je za 45 miliona eura prešao na Giuseppe Meazzu.

Sa Interom je osvojio titulu prvaka, odigrao je 45 utakmica i ostvario je učinak od sedam golova i 11 asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Ovaj PSG je čista mašina za pranje Para .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije