Aćimović: Porodica mi je bila najveća podrška u teškim danima
Foto: HŠK Zrinjski

Fudbaler Zrinjskog za SportSport.ba

Aćimović: Porodica mi je bila najveća podrška u teškim danima

Fudbaler Zrinjskog Miloš Aćimović debitovao je za mostarski klub u utakmici protiv Željezničara, koja će sasvim sigurno ponijeti epitet kultne, historijske.

Mladi 20-godišnji ofanzivac nije mogao zamisliti bolji povratnički debi, pošto je svojim golom za 3:2 u prvoj minuti sudijske nadoknade dao krila svom klubu koji je odmah u sljedećoj minuti zabio za 3:3 i spasio bod. Podsjetimo, Željo je do 88. minute imao velikih 3:0.

"Iskreno, bili smo u jako teškoj situaciji i malo ko je vjerovao da možemo izbjeći poraz u tih nekoliko minuta nakon što smo primili treći gol. Borili smo se do kraja i to nam se vratilo. Drago mi je i zbog gola, naravno", rekao je Aćimović na startu razgovora za SportSport.ba.

Ovaj Trebinjac je u Zrinjski stigao još prije tri godine iz Leotara kao 17-godišnjak, a krajem prošle godine se vratio sa posudbe iz austrijskog SV Lafnitza.

"Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju za sada, ali znam da to može još bolje. Više sam fokusiran na igre ekipe, posebno na sljedeću utakmicu protiv Širokog Brijega. To je derbi za koji se uveliko spremamo i naravno da ćemo ići na pobjedu na Pecari, baš kao i na svakoj utakmici. Šta će biti, vidjet ćemo".

Poznato je da je Aćimović 2013. godine doživio stravičnu saobraćajnu nesreću i to prilikom putovanja na okupljanje omladinske reprezentacije BiH, a u njoj je poginuo njegov 49-godišnji otac Spasoje. Fudbaler Zrinjskog ističe da mu je podrška porodice i prijatelja najviše pomogla da se oporavi i vrati na svoj put.

"U takvim trenucima je svakom potrebna podrška i hvala svima koji su tada bili uz mene. Najviše sam zahvalan porodici, ali i prijateljima", prisjeća se Aćimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Miloš Aćimović se nada da će sa Zrinjskim osvojiti novi naslov prvaka, a priznao je i da trenutno ne razmišlja o pozivu u reprezentaciju. Podsjetimo, Aćimović je prvo igrao za mlade selekcije BiH, a zatim Srbije...

"Volio bih da osvojim titulu sa Zrinjskim, ali još je mnogo do kraja sezone. Svaki bod je bitan i znamo da će biti teško, ali borit ćemo se do kraja. Reprezentacija? Trenutno stvarno ne razmišljam o tome. Ako nekada dođe vrijeme i prilika za to, onda ću odlučiti", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba mladi fudbaler Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Senko Samic
Trebinjac sam ali je ovo je nezahvalno govno. Dobio je svu podrsku od saveza kad je bilo najteze i stipendiju onda je izabrao srbiju iskreno ovakvi tipovi mi se gade..
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi