Acina Hrvatska protiv Srbije u četvrtfinalu

Hrvati s prvog mjesta prošli dalje

Acina Hrvatska protiv Srbije u četvrtfinalu

E. Škorić

Hrvatski košarkaši su u posljednjem meču grupne faze olimpijskog turnira u Riju savladali Litvaniju sa 90:81.

Tom pobjedom izabranici Ace Petrovića zasjeli su na vrh grupe, pa s prvog mjesta idu u četvrtfinale. To znači da ih čeka duel sa Srbijom.

Litvanci su prvu dionicu vodili 10, a završili s osam razlike (21:13), no Hrvatska do poluvremena okreće rezultat u svoju korist, pa na odmor odlazi sa 47:41 vodstvom.

Krajem treće četvrtine Hrvati su imali 20 poena prednosti, a maksimalna prednost iznosila im je 22 poena. Litvanci spuštaju ogroman zaostatak na šest poena u jednom trenutku, ali pobjeda Hrvatske je bila neminovna.

Bogdanović s 22, Simon s 19 (10 skokova) i Šarić s 18 poena vodili su Hrvatsku do važnog trijumfa, na drugoj strani Kalnietis je ubacio 26 koševa uz čak 11 asistencija, a Jankunas 18 poena.

Litvanija je završila na trećem mjestu i njen rival u četvrtfinalu je Australija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi