Aco Petrović novi trener Lietuvos Rytasa

Aco u Litvaniji

Aco Petrović novi trener Lietuvos Rytasa

Midhat Šljivak

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Aco Petrović, novi je trener litvanskog Lietuvos Rytasa.

Hrvatski stručnjak će na klupi ovog kluba zamijeniti Nijemca Dirka Bauermana, koji je dobio otkaz prošle sedmice, a pomoćnici će Petroviću biti Dainius Adomaitis i Arvydas Gronskis.

Petrović je prethodno pored naše selekcije vodio i Cedevitu,  a sa litvanskim klubom je potpisao ugovor do kraja sezone.

Aco Petrović je 2011. godine proglašen za najboljeg trenera u Eurocupu, a na Eurobsketu je vodio naš nacionalni tim do tri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.