Aco Petrović trener Cedevite

Aco Petrović trener Cedevite

Novi trener zagrebačke Cedevite je Aleksandar Petrović, koji je na to mjesto došao umjesto smijenjenog Slobodana Subotića.

"Subotić je uspješno vodio Cedevitu i to nije razlog našeg rastanka, nego je došlo do povrede statuta i klupske hijerarhije, nakon čega je Uprava jednoglasno odlučila da će doći do promjene na mjestu prvog trenera. Promptno smo reagirali i brzo se dogovorili s Aleksandrom Petrovićem koji će u važnoj utakmici protiv Zadra voditi momčad. Petrović će već večeras biti na treningu u Sutinskim vrelima", navodi zvanična stranica Cedevite izjavu Mateja Mamića, sportskog direktora Cedevite.

S ovim imenovanjem najvjerovatnije je definitivno nestala iluzija da će Aleksandar Petrović preuzeti vođenje košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.