)
Aco pozvao Novosela u reprezentaciju BiH!

Aco pozvao Novosela u reprezentaciju BiH!

Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je Aleksadar Petrović, kojeg je Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine imenovao na tu funkciju prije dva dana.

Petrović se danas na konferenciji za medije obratio bh. javnosti, koju je upoznao sa svojim ciljevima, a senzacionalno je najavljeno uključivanje legendarnog Mirka Novosela u rad reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Preuzeo sam košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine jer sam zaista uvjeren kako ovaj tim ima potencijal za velike stvari. Finansije mi u ovom slučaju nisu igrale ključnu ulogu. Jedan od prvih ciljeva jeste djelomično podmlađivanje selekcije, koje se mora odraditi. Moram istaći da sam odlučio u stručni štab reprezentacije pozvati i legendu, Mirka Novosela, čovjeka iz Hall of Famea i osvajača 39 medalja sa najvećih takmičenja. Još uvijek nismo definisali u kojem će se svojstvu Novosel nalaziti u reprezentaciji BiH, ali je definitivno velika korist da je sa nama", rekao je Petrović.

Petrović se potom osvrnuo i na potencijalne nove reprezentativce Bosne i Hercegovine.

"Činjenica je da su mnogi mladi košarkaši, pogotovo iz Hercegovine, odlučili nositi dres drugih država, pa i Hrvatske. Želja mi je da se to promijeni. Želimo otvoriti prostor mladim igračima da svoju sreću traže pod okriljem ove reprezentacije. Želim da jedini razlog za izbor selekcije budu sportski, a nikako politički motivi. Mene je Upravni odbor KSBiH na mjesto selektora izabrao jednoglasno i to govori u prilog tome da nam je cilj bazirati se na sportske motive", dodao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.