Aco u suzama: Ova napaćena zemlja je zaslužila radost!

Momcima se nema šta prigovoriti

Aco u suzama: Ova napaćena zemlja je zaslužila radost!

Edmir Škorić

Malo nam je nedostajalo da prođemo u drugi krug Eurobasketa. Trebalo nam je +10 protiv Litvanije, ali smo na kraju slavili sa 78:72. 

Selektor Aco Petrović u suzama se pojavio pred novinarima. Acine suze govore više od hiljadu riječi. Jednostavno, nije nam se dalo, a zaslužili smo definitivno.

"Ova napaćena zemlja je zaslužila radost. Sve smo napravili, ovi momci su iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i niko nam nije pomogao, niti Crna Gora niti Makedonija, sve smo sami napravili. Morate biti ponosni na ove momke baš kao što sam i ja, ali i na sve vas jer ste bili u reprezentaciji i siguran sam da biste bili i u Ljubljani", rekao je Petrović, dalje dodavši:

"Ako išta sebi mogu prebaciti, onda je to onaj turnir u Atini gdje smo pokidali te niti dobrih igara i rezultata. Radili smo naporno, žestoko... Ta Latvija nas je koštala tih sedam poena koje su nam ukrali, ali šta je tu je. Sigurno ni ja ni vi ne možete nešto zamjeriti ovim momcima. Ne možete zamjeriti tu jednu loptu, taj jedan šut, tu jednu izgubljenu loptu... U ovom trenutku ne mogu pričati o tome šta će biti u budućnosti, pustimo da se stvari slegnu. Ono što mogu reći jeste da smo mi moralni pobjednici ovog Eurobasketa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti