Niko ne zna gdje se nalazi nekada veliki talenat: Zadužio se u tri zemlje, ugasio mobitel i nestao

Hloušeku ni traga ni glasa

Niko ne zna gdje se nalazi nekada veliki talenat: Zadužio se u tri zemlje, ugasio mobitel i nestao

E. Škorić

Svojevremeno se smatrao jednim od najvećih talenata u Češkoj, predviđala mu se velika karijera, igrao je i za njemačke klubove, a danas mu ni traga ni glasa. Zadužio se i jednostavno nestao...

Bivši češki nogometni reprezentativac Adam Hloušek shvatio je da nema izlaza, pa je odlučio da pobjegne, a razlog su silna dugovanja koja ima prema drugim osobama. Iako je ima ugovore, dobijao dobre plate, pronašao je način da sve to potroši, a onda je još posuđivao novac od saigrača.

Igrač Zlina i bivši talent češkog nogometa podnio je zahtjev za bankrot nad samim sobom, nakon što su uslijedila brojna potraživanja prema njemu na osnovu ranijih dugova. Kada nije urodilo plodom, odlučio je da se makne. 

Zadnji put je u ligi nastupio u septembru prošle godine, a na treninzima se nije pojavljivao od januara ove godine.

“Ne znam gdje je Hloušek. Možda je na nekoj od plaža u Brazilu. Vidio sam ga na početku priprema, onda je nestao i od tada ga traže, ja ga ne tražim", kazao je trener Zlina Pavel Vrba.

Postoji navodno čak 27 osoba kojima duguje novac. Ukupno gotovo milion eura. Hloušek je između ostalih posuđivao od bivših saigrača kao što su Kasper Hamalainen ili Tomas Necid te Michal Bezpalec. Navodno postoje dugovanja koja ima prema bankama u Poljskoj gdje j igrao četiri godine prije povratka u Češku. Također ima dugovanja prema Poreznoj upravi u Tarnowu i Zavodu za socijalno osiguranje (ZUS).

Čak ni njegovi saigrači nemaju pojma gdje je, a njegov broj na kojem je uvijek bio dostuan više nije aktivan. Navodno je proteklih sedmica kontaktirao nekoliko igrača Zlina, svaki put s drugog broja, s kojeg se kasnije nije mogao javiti. Zlin je odlučio da raskine ugovor s njim.

Sam nogometaš sada mora dokazati da je bankrotirao, a zatim mu sud može odobriti oprost duga i odobriti plan otplate.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Hloušek, koji je osam puta igrao za Češku, počeo je karijeru u Jablonecu, pa igrao za Slaviju Prag, u Njemačkoj za Nurnberg i Stuttgart te Kaiserslautern, dok je u Poljskoj nastupao za Legiju iz Varšave, kada je i napravio dobar dio duga.

34-godišnji Adam Hloušek godinama je bio jedna od najvećih nada češkog nogometa. Godine 2009. dobio je nagradu za najvećeg talenta godine, ali su povrede značajno utjecale na razvoj njegove karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi