Haaland bi mogao otići u 'zaborav': O tinejdžerskom čudu iz Češke priča fudbalski svijet
FOTO: EPA

Velika je želja Jurgena Kloppa

Haaland bi mogao otići u 'zaborav': O tinejdžerskom čudu iz Češke priča fudbalski svijet

H. Zilić

Češki fudbaler Adam Hlozek izludio je fudbalsku Evropu.

Ovaj momak rođen 2002. godine briljira u dresu Sparte i smatraju ga jednim od najvećih potencijala svjetskog fudbala i momka koji bi nakon Haalanda i Mbappea mogao otvoriti novu eru u fudbalu.

Iako ima tek 19 godina, upisao je već 12 nastupa za reprezentaciju Češke postigao i jedan pogodak, a može igrati na svim napadačkim pozicijama.

Upravo njegov stil u kojem može odgovoriti kao krilo špic i polušpic, odgovara filozofiji Jurgena Kloppa, pa njemački stručnjak želi na Anfieldu ovo tinejdžersko čudo iz Češke.

Hlozek prema podacima transfermarkta vrijedi 17 miliona eura, a Sparta je nedavno odbila ponudu od 20 miliona eura. Navodno tim iz Praga ne želi da pusti ovog napadača bez minimalno 30 miliona eura što bi bila izuzetna cijena za jednog mladića rođenog 2002. godine.

Nije Liverpool jedini. Partije Hlozeka prate i klubovi iz Bundeslige, a navodno je i RB Leipzig ozbiljno bacio oko.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Vidjet ćemo gdje će ovaj tinejdžer nastaviti karijeru, a mnogi su mišljenja da se za dvije do tri sezone neće toliko spominjati Erling Haaland, jer Hložek ima podlogu da uskoro bude vodeći evropski napadač.

Ove sezone je za Spartu odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima, a na 23 je učestvovao direktno kod pogodaka. Postigao je šest golova upisao 12 asistencija i izborio pet penala.

Top Komentari

2323
Pa pisete o njemu kao neznam kome .Dao 1 gol za repku ..a Vlahovic zabio u zahtjevnoj talijanskoj ligi bruku golova.oborio mnoge rekorde i nije za usporedbu sa Halandom i Mbapeom...neznalice od novinara a Vlahovic tek 2000.god..
2 2
amza
E to i jest to napucavanje cijene gluposti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi