Adam Morrison se vraća u Evropu?

Bivši košarkaš Zvezde u potrazi za novim angažmanom

Adam Morrison se vraća u Evropu?

Bivši košarkaš Crvene Zvezde i više NBA klubova mogao bi se vratiti u Evropu. 

Nakon što je ovo ljeto izjavio da bi se mogao povući iz profesionalne košarke ukoliko ne zadovolji u ljetnom kampu Portland Trail Blazersa, Morrisonov agent demantovao je svog košarkaša. Morrison je kao veliki potencijal stigao sa univerziteta Gonzaga u Charlotte Bobcatse. U Bobcatsima je proveo tri sezone, ali nije mnogo igrao. Kao ni u Lakersima i Washingtonu. 

 

Iz NBA lige dolazi u Crvenu Zvezdu sa kojom je igrao u ABA ligi, ali je u Zvezdi ostao kratko, a svoj košarkaški put nastavio je u Beskitasu. U Zvezdi je bilježio 15.5 poena po susretu u ABA ligi, dok je u turskom prvenstvu bio na brojkama od 11.8 poena i dva skoka po utakmici.

 

Njegov menadžer Brad Ames rekao je da košarkaš želi angažman u nekom euroligaškom, ili klubu koji će igrati zapaženiju ulogu u Eurocupu: "Adam je trenutno otvoren za angažman koji bi bio najbolji za razvoj njegove karijere. Ako ne dobijemo poziv iz Evrope u narednih nekoliko sedmica, on bi karijeru mogao nastaviti i u razvojnoj ligi." 

 

Morrison bi sigurno mogao pomoći nekim Euroligašima. Ova nekadašnja zvijezda univerziteta Gonzaga, ima odličan šut i pobjednički mentalitet. Kada je dolazio u NBA bio je velika bijela nada, a neki su išli toliko daleko, pa su Morrisona prozvali novim Larry Birdom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije