Svi su ponovo samo gledali u Adamu Traorea - Ovako nešto niko drugi ne radi
Adama Traore ponovo je privukao poglede publike na Anfieldu, a razlog je sasvim jasan - ulje (Foto: Screenshot)

Koristi baby ulje

Svi su ponovo samo gledali u Adamu Traorea - Ovako nešto niko drugi ne radi

M. Šljivak

Španski fudbaler Adama Traore (27) u velikom je padu forme. Kratka eksplozija u Premiershipu prije nekoliko godina bila je očigledno samo slučajnost i ovaj krilni igrač ove sezone igra dosta slabo. Ipak, ono što uvijek privlači pažnju je njegova brzina, kao i činjenica da se ponovo na utakmici pojavio namazan baby uljem.

Adama Traore je prije nekoliko godina eksplodirao u dresu Wolverhamptona. Španac je igrao zaista sjajno i privukao je pažnju većih klubova.

Međutim, osim kratke posudbe u Barcelonu, danas 27-godišnji Traore nije uspio ostvariti veliki transfer, pa je ostao član Wolverhamptona, gdje igra već pet godina.

Ove sezone Traore igra skroman fudbal. Ne pravi neku značajnu razliku na terenu, ali još uvijek privlači pažnju na sebe nevjerovatno brzinom te zbog činjenice da se još uvijek pred nastupe maže baby uljem.

Traore je namazan ušao u meč protiv Liverpoola. Sijao se pod svjetlima reflektora stadiona Anfield i privlačio je veliku pažnju.

Oglasi

Adama je prije nekoliko godina otkrio zašto se maže pred utakmicu. To radi iz sasvim jednostavnog razloga.

"Svi znaju za baby ulje koje koristim na rukama. Mažem ga jer me tako ne mogu zaustaviti i izazvati povrede", objasnio je Traore.

Španskom fudbaleru ni ulje više ne pomaže. Ove sezone je u 27 utakmica postigao dva gola uz upisanu jednu asistenciju.

Ugovor Adama Traoreu s Wolverhamptonom ističe na kraju ove sezone. Izvjesno je da klub s njim neće produžiti saradnju i on će potražiti novu sredinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od dolaska u Wolvese španski fudbaler je nastupio ukupno u 181 utakmici za ovaj tim i postigao je 13 pogodaka.

Tokom karijere je igrao još za Barcelonu, Middlesbrough i Aston Villu. Za reprezentaciju Španije nastupio je osam puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi