Adama Traore odlazi u Everton?
Foto: EPA

Žele fudbalera Barcelone

Adama Traore odlazi u Everton?

M. Šljivak

Krilni igrač Barcelone Adama Traore mogao bi od naredne sezone nositi dres Evertona.

Mladi 18-godišnji fudbaler katalonskog tima jedna je od potencijalnih zvijezda Barcelone u budućnosti. Imao je sjajnu sezonu u Segundi za drugi tim Barce, a nastupio je i u dvije utakmice za prvi tim. 

Dobrim igrama je privukao pažnju Evertona, te menadžer ovog tima Roberto Martinez, želi u narednoj sezoni dovesti Traorea na posudbu na Goodison Park. 

Everton je u protekloj sezoni imao u sastavu Gerarda Deulofeua, koji je također bio posuđen igrač Barcelone, a u Premiershipu je potpuno zablistao. Deulofeu se vratio u Barcelonu, a kao idealnu zamjenu za njega iz ekipe Evertona vide upravo Traorea.

Traore je porijeklom iz Malija, rođen je u Španiji, a i standardni je član omladinskih selekcija Crvene furije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.