Adamović: Svi želimo u drugi krug

Midhat Šljivak

Ekipa našeg portala nalazi se u Sloveniji gdje se košarkaška reprezentacija priprema za Evropsko prvenstvo, a jučer smo razgovorali sa Filipom Adamovićem koji neće igrati na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Prošli smo najteže, slijede utakmice nakon kojih ćemo znati gdje se nalazimo. Odlično smo radili sa kondicionim trenerom i mislim da smo dosta dobro spremni.

"Mislim da možemo proći u drugi krug, pogotovo ako zadržimo dobru atmosferu u momčadi. Ne trebamo gledati na probleme s kojima se sureću naši protivnici. Očekujemo plasman u drugu fazu, a nezahvalno bi bilo pričati o Svjetskom prvenstvu. Siguran sam da će 12 igrača koji budu na Evropskom prvenstvu dati sve od sebe", izjavio je Adamović, koji na njegovu žalost neće biti među putnicima na Eurobasket.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.