Omladinci Građani su naletili na Zvijer od 105 kg, dočekao je i što mnogi nisu nikad u karijeri!

Veliko priznanje za Akinfenwu

Omladinci Građani su naletili na Zvijer od 105 kg, dočekao je i što mnogi nisu nikad u karijeri!

A. Čaušević

Adebayo Akinfenwa već godinama slovi za najsnažnijeg fudbalera svijeta. 

Akinfenwa koji ima 39-godina je u okviru EFL sa svojim Wycombeom gostovao Manchester Cityju te je doživio trenutak kojeg mnogi igrači ne dočekaju.

Wycombe je uspio šokirati omladince Građana i povesti preko Hanlana, ali su su domaći do kraja meča napunili mrežu gostiju sa 6:1.

Za čuvanje Akinfenwe su bili zaduženi uglavnom tinejdžeri te su olako gubili duele, međutim, za City su u napadu igrali Mahrez, De Bruyne, Sterling i Foden pa ne čudi zašto su bili ubitačni protiv niželigaša.

Interesantno da niti jedan od igrača koji su čuvali snažnog Engleza nisu bili rođeni kada je Akinfenwa započeo karijeru. Bilo je to 2001. godine. Na njega su motrili Egan-Riley, Burns, Mbete i Wilson-Esbrand.

Popularna Zvijer kako je nadimak čovjeku teškom 105 kilograma koji diže 180 kg na benchu je napustio igru u 65. minuti.

Oglasi

Tada je dobio "standing ovation" publike na Etihadu, priznanje koje obično dobiju igrači koji su jako cijenjeni u fudbalskom svijetu.

Interesantno da niti jedan od igrača koji su čuvali snažnog Engleza nisu bili rođeni kada je Akinfenwa započeo karijeru. Bilo je to 2001. godine.

Riječi hvale za Zvijer imao je i Pep Guradiola koji je kazao da se radi o istinskoj legendi engelskog fudbala.

"Igrali su protiv legende engleskog fudbala, bilo je aspolutno zadovoljstvo upoznati ga. To nije lako, ali uradili su dobar posao. Pogledat ćemo ponovo utakmicu i ukazati im kako da riješe probleme", rekao je Guardiola.

Akinfenwina karijera traje dvije decenije, a uglavnom je igrao u nizim rangovima. Promijenio je niz klubova, a u Wycombeu je od 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi